Main Colloquium

GLOW-in-Asia XII & SICOGG 21 Schedule

Main Colloquium

Aug 7. Wed Aug 8. Thu Aug 9. Fri
8:30 Registration 8:30 Registration 8:30 Registration
9:00 Welcome 9:00 Welcome 9:00 Welcome
9:15 Presentation 1 (45 min)
Masako Maeda, Haewon Jeon
(Seinan Gakuin U., Pukyong National U.) Fragmentary questions in Japanese and Korean
9:15 Presentation 8 (45 min)
Yosuke Sato, Jianrong Yu
(Seisen U., U. of Arizona) Lexical decomposition in syntax: New evidence from VP-ellipsis
9:15 Presentation 15 (45 min)
Tommy Tsz-Ming Lee
(USC) Quantifier-raising a head 
10:00 Presentation 2 (45 min)
Yu Nakajima
(Waseda U.) A labeling approach to ellipsis: Implications for the timing of deletion
10:00 Presentation 9 (45 min)
Nobu Goto, Toru Ishii
(Toyo U., Meiji U.) The principle of determinacy and its implications for MERGE
10:00 Presentation 16 (45 min)
Michael Yoshitaka Erlewine
(National U. of Singapore) Wh-quantification in alternative semantics
10:45 Break (15 min) 10:45 Break (15 min) 10:45 Break (15 min)
11:00 Plenary talk (60 min)
Željko Bošković
(U. of Connecticut)
11:00 Plenary talk (60 min)
Martina Wiltschko
(ICREA and UPF)
11:00 Plenary talk (60 min)
Victor Pan
(Chinese University of Hong Kong)
12:00 Lunch (90 min) 12:00 Lunch (90 min) 12:00 Lunch (90 min)
1:30 Presentation 3 (45 min)
Min-Joo Kim
(Texas Tech U.) The noteworthiness of some copular construction in English
1:30 Presentation 10 (45 min)
Marten Stelling, Sigwan Thivierge
(U. of Goettingen; U. of Maryland) Re-evaluating French negative concord
1:30 Presentation 17 (45 min)
Myung Hye Yoo
(U. of Delaware) Decomposing deadjectival inchoatives in Korean
2:15 Presentation 4 (45 min)
Hiroshi Aoyagi
(Nanzan U.) On the syntax of causative morphology in Korean
2:15 Presentation 11 (45 min)
Dorothy Ahn, Annemarie Kocab, Kathryn Davidson
(Harvard) A closer look at anaphoric expressions in ASL
2:15 Presentation 18 (45 min)
Tingchun Chen
(National U. of Singapore) Raising-to-object in Amis
3:15 Poster session (60 min) 3:15 Poster session (60 min) 3:15 Poster session (60 min)
4:15 Presentation 5 (45 min)
Muyi Yang, Teruyuki Mizuno
(U. of Connecticut) On the discourse dynamics of exceptional what-questions
4:15 Presentation 12 (45 min)
Jing Gao
(Cornell U.) On the syntax of Mandarin post-nominal relative clauses
4:15 Presentation 19 (45 min)
Jianrong Yu, Ryan Smith
(U. of Arizona) Restitutive readings, quantificational objects, and the structure of VPs
5:00 Presentation 6 (45 min)
Mikael Vinka
(Umeå U.) Multiple embeddings in logophoric contexts: pro drop meets logophoricity
5:00 Presentation 13 (45 min)
Daeho Chung
(Hanyang U.) On the nature of indeterminate expressions in Chinese and Korean: Focused on WH-phrases in conditionals
5:00 Presentation 20 (45 min)
James Gray, Tina Gregor
(Australian National U.; Centre of Excellence for the Dynamics of Language) *ABA in gender/number: puzzles from syncretism in Yelmek verbal suppletion
5:45 Presentation 7 (45 min)
WooJin Chung
(New York U.) Expected value of conditionals and expected utility: A probabilistic account of conditional evaluative constructions 
5:45 Presentation 14 (45 min)
Rahul Balusu
(EFLU Hyderabad) The anatomy of the Dravidian unconditional
5:45 Presentation 21 (45 min)
Ryoichiro Kobayashi
(Sophia U./Aichi U. of Technology) Notes on coordination, copula, and from-to constructions
6:30 End of day 1 6:30 End of day 2 6:30 End of day 3
      Banquet    



Posters

Aug.7 (Wed)

  1. Jaehoon Choi (Daegu U.) Hyper-contextual allomorphy: Negative jussive clauses in Korean
  2. Xuetong Yuan (U. of Connecticut) A discourse model for Mandarin ba-interrogatives
  3. Keely New (National U. of Singapore) Predicate-fronting and animacy in Burmese
  4. David Oshima (Nagoya U.) On a special interpretation of evaluative adjectives/adverbs of disposition and luck
  5. Kanako Ikeda (Ochanomizu U.) Children’s acquisition of the island effect in Japanese right dislocation
  6. Masaki Yasuhara (Ibaraki U.) Anticausatives taking an accusative object in Japanese
  7. Masashi Harada (McGill U.) Contextual effects on case in Japanese copular constructions
  8. Sihwei Chen (Academia Sinica) Graded possibility: Distinguishing epistemic modals in Atayal
  9. Yuyin He (Harvard U.) Tense-aspect particles or not: the lesson from the comparison between tensed and tenseless languages
  10. Borui Zhang, Jason Overfelt (U. of Minnesota) The multiple mechanisms for Mandarin sluices
  11. Yosuke Sato (Seisen U.) How can one kill someone twice in Indonesian?
  12. Jui-Yi Chung Modality sources and potential verbal bases in postverbal modal construals

Aug. 8 (Thu)

  1. Kiyong Choi (Kwangwoon U.) Saving the adjective in Korean
  2. Yuta Tatsumi (U. of Connecticut) Making additive complex cardinals without coordination
  3. Kenyon Branan (National U. of Singapore) A prosodic restriction affecting stress patterns and word order
  4. Takayuki Akimoto (Kogakuin U.) The morphology of Japanese pred revisited
  5. Cheng-Yu Edwin Tsai (City U. of Hong Kong) Mandarin verb doubling clefts as contrastive topic constructions
  6. Yi-Hsun Chen (Nanjing U.) Measurement and optional classifiers in Chinese
  7. Akitaka Yamada (Georgetown U.) Syntax and semantics of aspectual constructions in Japanese: Defective T and habituality
  8. Linmin Zhang (NYU Shanghai) The semantics of comparisons in Mandarin Chinese
  9. Shuyan Wang (U. of Connecticut) An intermediate stage of spec-to-head reanalysis: evidence from Mandarin and Cantonese
  10. Hideharu Tanaka (Mie U.) Association with focus in Japanese: An event-based postsuppositional approach
  11. Tian Gan, Cheng-Yu Edwin Tsai (City U. of Hong Kong) Quantifier scope ambiguity in Mandarin dative constructions
  12. Shin-ichi Tanigawa (Nagasaki U.) Revisiting topic-subject/object asymmetry from POP

Aug. 9 (Fri)

  1. YongSuk Yoo, Jayeon Park (Korea Naval Academy, U. of Connecticut) How to license scrambled elements in Korean and Japanese
  2. Yoshiki Fujiwara (U. of Connecticut) Movement approach to argument ellipsis: A PF-deletion analysis
  3. Mengxi Yuan, Yurie Hara (Jinan University, Waseda University) Mandarin polar questions: their answers, contextual requirements and intonation
  4. Zheng Shen (Goethe U. Frankfurt) Two types of closest conjunct agreement
  5. Si Kai Lee (U. of Connecticut) Singlish Sekali: What if it’s like doch?
  6. Hayeun Jang (U. of Southern California) Computing the gradient mind: from muscular coordination to phonological typology
  7. Manabu Mizuguchi (Toyo U.) Label weakness and the EPP
  8. Changyun Moon, Gakuji Kumagai (U. of Tsukuba, Meikai U.) Markedness in loanwords: The case of compound truncation in Japanese
  9. Xinyuan Shi (Nanjing Normal U.) Tone sandhi behavior of syllable in Suzhou Chinese: a prosodic account
  10. Yunhui Kim, Duk-Ho Jung, Jeong-Seok Kim (Korea U., UC San Diego, Korea U.) Case-mismatches of shared arguments in Korean coordination: An experimental study
  11. Jina Song (U. of Southern California) Cyclic linearization and anti-locality in Korean toy ‘become’ construction
  12. Hongchen Wu (Stony Brook U.) On raising analysis of prenominal relative clauses in Mandarin